Waar komt de automatiek vandaan?

Veelal bekend in Nederland en inmiddels ook steeds vaker gezien in het buitenland - de automatiek. Maar, waar komt de automatiek vandaan? De geschiedenis van de automatiek in Nederland, gaat terug naar 1941 toen Johan de Borst Bakkerij Febo oprichtte. Aan de Ferdinant Bolstraat in Amsterdam leerde Johan de Borst het bakkersvak leerde, waardoor de naam 'Febo' is ontstaan. Bakkerij Febo was in het begin een brood- en banketzaak.

De eerste automatiek werd geopend in 1960 - met de welbekende muur, doordat Johan de Borst ook kroketten wilde verkopen. In New York was de automatiek al steeds meer opkomend, maar won in de rest van de wereld nog amper populariteit. Dankzij Febo, die bleef vasthouden aan de vorm van voedselverstrekking 'uit de muur', is de automatiek steeds bekender geworden in Nederland.

Nadat de allereerste Febo werd geopend die voorzien was van een automatiek, volgde er meer locaties van Febo waaronder in Purmerend, Hoorn en Hoofddorp. Vele jaren later, heeft Febo tientallen vestigingen door Nederland en zijn er veel meer ketens die gebruik maken van een automatiek. Tegenwoordig niet meer alleen snacks, maar ook zelfs broodjes en gebak.

[Google Ad Location]

Interessante weetjes

[Google Ad Location]